FALKENBERG SUP-KIDS

 

 

SUP-KIDS är för alla barn som vill ha kul på vattnet, vill lära sig paddla SUP och:

- Är 10år eller mer

- Kan simma 200m

- Har målsmans godkännande att deltaga

 

Målet med de här träningarna är att ha kul och visa upp SUP som en rolig aktivitet på vattnet. Vi kommer visa upp paddelteknik, träna balans på brädan m.m.

Vi tar emot max 12 deltagare per tillfälle och vi kommer att vara minst 3 tränare per tillfälle. 

Vi håller till vid vårt SUP-center nere vid Skrea Strand, brevid padelbanorna.

 

Information om datum och tid för SUP-KIDS 2024 kommer under våren 2024!

 

Avslutning sker Söndag 11 Augusti i samband med Skrea Strand Paddlerace 

OBS! Exakt tid och plats kommer konfirmeras någon dag före, beroende på väder och vind.

Under tiden i vattnet har vi krav på att alla barn har på sig fångrem till brädan och flytväst.


Hur anmäler jag mitt barn?

Skicka ett mail till danielwallman@yahoo.com och får därefter bekräftelse, skriv gärna om det finns tillgång till egen utrustning. 

Klubben har, tack vare bidrag från Framtidsbanken och andra lokala företag, utrustning som man får låna på träningarna, detta gäller dels SUP-brädor, paddlar, flytvästar, men även våtdräkt vid behov.

Har man egen utrustning får man självklart ta med det.

Medtag vattenflaska med dricka till paddlingarna.

 

 

Information till föräldrar:

Se ovan information om ålder, krav och utrustning.

Vi ser gärna att ni föräldrar är med på plats, på land eller på SUP i vattnet om ni vill, under barnets första träningar med klubben.

Viktigt att alla barnen är medlemmar i klubben, eller betalar via swish på plats, då dem är försäkrade via klubben under träningstillfällen. För information om medlemskap, klicka HÄR

Då SUP-paddling till stor del är beroende på väder- och vindförhållanden, så kan tiderna förändras, vilket ni får information om skickat till er mailadress.

 

 

 

ETT STORT TACK TILL VÅRA BIDRAGSGIVARE & SPONSORER:

FALKENBERGSSPARBANK - FRAMTIDSBANKEN

GRANBERG SVERIGE AB

FALKENBERG ENERGI

PRECONAL

3C PRODUKTION

FA-TEC

REN MILJÖ TAKVÅRD OCH FASAD

ANDERS NORDIN TANDLÄKARTJÄNST

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET

SK BYGG AB

SVENSSONS FRITIDSMÖBLER

 

TACK VARE ER KAN UNGDOMAR I FALKENBERG PADDLA SUP MED FALKENBERG STAND UP PADDLE CLUB!

 

OM PROJEKTET:

Falkenberg StandUpPaddle Club (FBG SUP) är en nystartad idrottsförening i Falkenberg som bildades 2021. Idrotten SUP som även kallas ”Stående paddling” är en sport inom det Svenska Kanotförbundet. FBG SUP är idag den största enskilda SUP-föreningen i Sverige med över 60 medlemmar. Klubben anordnade Svenska Mästerskapen 2021, och kommer även göra detta under 2022. I dagsläget är endast 10% av medlemmarna ungdomar, vilket är anledningen till att söker bidrag för att utveckla vår ungdomsverksamhet.

 

Syfte

Syfte med detta projekt är att genom tillgång på utrustning kunna erbjuda barn och ungdomar möjligheten att testa (och fortsätta) paddla SUP i vår förening. Något som idag begränsas utav brist på korrekt utrustning. Därför hoppas vi att genom bidrag och sponsorer införskaffa material anpassat till barn och ungdomar.

 

Planering

Bidrag sökes under hösten 2021/våren 2022, där beställning/inköp behöver göras omgående för att säkra tillgången och att vi får dessa till våren/sommaren 2022.

 

Information om projektet

StandUpPaddle (SUP) är i sin aktivitet väldigt inkluderade, då de fysiska kraven att klara av att stå på en bräda och paddla är relativt låga vilket gör insteget väldigt lätt. Barn från ung ålder, till äldre vuxna klarar av detta relativt enkelt. Man kan paddla på olika platser, både på sjöar, åar eller på havet vilket gör att många, ffa. I Falkenberg, har möjlighet att utöva sporten.

Däremot ser vi att den stora begränsningen och exkluderandet sitter i att väldigt få barn och ungdomar har tillgång till den rätta utrustningen som krävs. Det är enklare för en vuxen individ att göra ett inköp till sig själv, än att prioritera detta till en ungdom som kanske bara vill prova på, samt växer när det kommer till klädsel, vilket gör att barn/ungdomar för svårt att prova på. Exkluderandet blir mer märkbart i familjer med utsatt ekonomi.

SUP är både en relativt dyr och relativt billig aktivitet.

Kostanden ligger på att införskaffa den initiala utrustningen, men när väl denna är gjord så tillkommer inga övriga kostnader för själva aktiviteten (inga liftkort, hallhyra, etc…).

Det finns en uppsjö av utrustning på marknaden idag, men skillnaden på kvalitet är stor, och för ett första kit med bra kvalitet beräknas kostnaden uppgå till ca 5-10.000kr (inkl. bräda/paddel/klädsel/våtdräkt/skor/handskar).

Det är även mycket viktigt att poängtera att den största delen av utrustningen på marknaden, samt den som finns hos familjer idag, är anpassade efter vuxna individer. Brädorna är stor och klumpiga, paddlarna är gjorda av metall och är väldigt tunga att lyfta även för en vuxen person. Det kan jämföras med att låta ett barn direkt lära sig cykla på en stor klumpig vuxencykel. Detta gör att även om en yngre individ får möjligheten att prova så blir den fortsatta aktiviteten inte så rolig, mycket pga. svårigheten med och begränsningen i utrustningen.

Våtdräkterna är en typ av säkerhetsutrustning som både gör att barnen håller sig varma, samt ger dem flytkraft i vattnet. Dessa är en förutsättning för aktiviteten i ett längre perspektiv, precis som en hockeyhjälm, benskydd eller ridväst.

 

Om SUP och varför det är så viktigt för ungdomar

 

Både idrottsaktivitet och spontanidrott

Det fina med SUP är att det både är en sport som kan utövas i tränings- och tävlingsform i en organiserad idrottsförening, men även som en spontanaktivitet och utomhusnaturupplevelse. Att barn i dagens samhälle behöver öka sin aktivitetsnivå är en otroligt viktig och ständigt aktuell fråga. SUP är en ny sport och kan därför locka barn och ungdomar som inte har hittat hem i de mer klassiska föreningsidrotterna. Vår förening skapar en gemenskap av alla dem som gillar att paddla, oavsett ålder, man träffar nya vänner som man sedan paddlar tillsammans med på fritiden, utanför klubbens planerade träningar. Det är även en mycket fin familjeupplevelse, där familjen kan vara aktiva tillsammans på en väldigt jämn nivå.

 

Utomhusaktivitet och naturupplevelse

Naturupplevelsen är en mycket viktig del av SUP-upplevelsen. Allt mer forskning visar på de positiva effekterna med att vistas utomhus och i natur. Genom SUP-paddling upptäcker man många nya platser i både sitt närområde och vid resor till nya platser. Man lär sig också att ta vara på den fina natur som vi har i Falkenberg, med både närheten av havet, åar och sjöar.

 

Ökad kunskap och förmåga kring vattensäkerhet

SUP utförs på vatten, både i hav, sjöar och åar. Vi utbildar och lär våra medlemmar hur man paddlar både på ett effektivt och säkert sätt då man befinner sig på vattnet och vattensäkerhet är något centralt i vår verksamhet och under våra organiserande paddlingar. Vi lär oss hur man dels planerar sina paddlingar i förväg, om vind och vågor, vad skall tänka på innan och under paddlingen och hur man tar sig upp ut vattnet om man trillar i. Utrustningen i sig är ett stort hjälpmedel i att hjälpa andra som råkat ut för olycka i vattnet och behöver hjälp. Att spendera tid på vattnet skapar en förståelse för den miljön, och hur den fungerar. Detta är jätteviktigt för barn och ungdomar idag, där simkunnigheten och tryggheten i och kring vatten ofta kan vara bristande.

 

Välkommen med ert bidrag

Vi är en ny klubb, med små ekonomiska medel, men detta är för oss ett väldigt viktigt projekt. För investeringen står klubben delvis själva, men vi ämnar även söka ekonomiskt stöd från flera bidragsgivare samt sponsorer.

Som tack kommer ert företag presenteras på vår hemsida för vår förening, som en bidragsgivare/sponsor till vår förening. Har ni andra förslag på hur vi kan samarbeta vill vi gärna höra mer om detta och vi är öppna för förslag och ideér.

Vi hoppas ni vill vara med och bidraga i vårt projekt för att få fler ungdomar aktiva inom SUP-sporten.

Kontakta oss idag:

Dennis Jensen / Ordförande & Träningsansvarig/ 073-9019350 / dennis@dennisjensen.se

Tommy Dee Packendorff / Tävlingsansvarig & Web / 070-3271718 / tommydeepackendorff@hotmail.com

Daniel Wallman / Kassör / 070-8666052 / daniel.wallman@yahoo.com

 / Styrelsen Falkenberg StandUpPaddle Club

 

välkommen till sup-kids!

 

 

 

 

Kreera web&design Logo